Ką reikia žinoti renkantis kalbų kursus?

Yra nemažai būdų mokytis užsienio kalbos – tai ir privačios pamokos, ir internetinės programos, ir savarankiškas mokymasis. Renkantis būdą reikia įvertinti savo galimybes – kiek galėsite skirti tam laiko, ar galėsite suderinti savo dienotvarkę, galiausiai  ir tai, ar esate disciplinuotas, ar Jums reikia nuolatinės kontrolės. Yra gausybė pasiūlymų internete mokytis kalbų – pasirinkti nelengva. Juolab, kad niekada nesate garantuotas, ar paslaugos kaina atitiks kokybę. Tai ypač pasakytina apie privačias pamokas. Nemažai skelbimų portaluose besiskelbiančių net nėra pedagogikos specialistai, veiklą vykdo „šešėlyje“. Žinoma, jų paslaugos pigesnės, tačiau neverta pirkti „katės maiše“, nes kilus problemų neturėsite kam pareikšti pretenzijų ir prarasite pinigus. Vienas populiariausių būdų mokytis kalbos – kalbos kursai. Jei nusprendėte lankyti kalbos kursus, svarbu pasirinkti tinkamą įmonę, nes jų taip pat yra nemažai. Sėkmė didele dalimi priklauso nuo Jūsų tinkamo pasirinkimo.  Tai kaip išsirinkti tinkamai?

Pirmiausia kruopščiai išnagrinėkite pasiūlymus ir sąlygas. Juos įmonės paprastai skelbia savo interneto svetainėse. Svarbu atkreipti dėmesį į pačią svetainę – ar skelbiamuose tekstuose nėra klaidų, ar informacija išdėstyta sklandžia kalba. Jei ne – į tokią įmonę kreiptis neverta, nes tai daug apie ją pasako. Nepriekaištingas įvaizdis – tai jau savotiška garantija, kad įmonei svarbu jos geras vardas. Atkreipkite dėmesį, kaip pristatomi dėstytojai, vedantys kursus – ar jie reikiamos kvalifikacijos, ar turi patirties. Tai labai svarbu, nes pirmiausia nuo dėstytojo gebėjimų priklauso mokymosi sėkmė. Taip pat svarbūs ir kiti niuansai: kaip bus nustatomas Jūsų žinių lygis, ar bus vykdoma kontrolė, ar gausite kursų baigimo pažymėjimą. Pasidomėkite ir atsiliepimais apie įmonę. Rezultatu patenkinti žmonės parašo atsiliepimų, juos perskaitę žinosite, ko galite tikėtis. Patikrinkite, ar įmonės nėra „juodajame sąraše“– tai padaryti galima internetu. Taip pat atkreipkite dėmesį ir į siūlomų paslaugų įvairovę – kokio dydžio grupėse vyks kursai, kaip bus mokoma individualiai, ar yra galimybė mokytis per „Skype“ programą. Kuo daugiau informacijos sužinosite – tuo lengviau bus pasirinkti.

Jei jau išsirinkote įmonę, tenkinančią Jūsų lūkesčius, pasiskambinkite pasiteirauti smulkesnės informacijos, net jei jos Jums nereikia (viską radote svetainėje). Bendravimas telefonu atskleis, kaip darbuotojai bendrauja su klientais. Jei bendravimas bus malonus, galima tikėtis to paties ir iš kursų. Dėmesys klientui – labai svarbi detalė. Tai reiškia, kad kilus klausimų į juos visada gausite atsakymus, o įmonė atsakingai vykdys įsipareigojimus.

Gera įmonė siekia suteikti Jums kuo geresnę paslaugą, nes patenkintas klientas skleidžia gerą žinią. Ir atvirkščiai: nusivylę klientai rašo blogus atsiliepimus, ir tai neigiamai veikia pačią įmonę.

Taigi nepasikliaukite pirmu pasitaikiusiu skelbimu – rinkitės atsakingai! Tinkamas įmonės pasirinkimas garantuos Jums mokymosi sėkmę.